Mål dit vand selv

Der er flere gode grunde til at måle kvaliteten af dit vand. Det kan enten være det vand du til dagligt drikker og koger din mad i.

Eller, det kan være vandet i dit akvarie eller din swimmingpool, hvor vandets kvalitet og renhed spiller en afgørende rolle.

Der er flere ting du kan måle. Det ene er PH værdien. Dvs. om vandet er surt eller alkalisk. For at vandet skal kunne drikkes, bør det ligger omkring PH7 som er neutralt.

Vand PH måler

Det andet du kan måle, er vandets renhed, som måles i PPM (dele pr million). Med andre ord, hvor stort indhold af urenheder i form af ledende stoffer, der findes i vandet. Jo lavere værdi desto blødere er vandet.

Drikkevandet skal helst ligger under 100 PPM og maksimalt ligge på 400 PPM, hvor det vil blive betegnet som værende ret hårdt. Det betyder at vandet har et stort indhold af de hårde mineraler som kalk, magnesium mv. Det er ikke så godt for mave og tarmene.

Vand hårdhedsmåler

Heldigvis er det nemt og billigt selv at holde øje med sit vand. Der findes nogle små smarte måleapparater, der klarer opgaven i løbet af få sekunder.

Her kan du se, hvilke typer jeg selv bruger i det daglige.

Du selv bestille disse to fine måleapparater billigt her via Amazon.de

God fornøjelse.