Bedste Kalkfilter til Bruseren

Der findes efterhånden flere forskellige filtre, man kan sætte på brusehovedet. Nogle fjerner primært klor og andre kemikalier. Imens andre typer filtre er bedre til at fjerne det hårde kalk i vandet.

Kalkfilter til bruseren
Kalkfilter til bruseren

Du tænker måske, hvorfor overhovedet bruge et kalkfilter til bruseren? Er det virkelig nødvendig at installere et filter, der kan fjerne kalket i vores badevand?

Når vandet indeholder en stor mængde mineraler, som kalk, magnesium mv. kan vandet blive hårdt. Måske har du selv oplevet, at der efterlades hvide striber på spejle, håndvask og væggene i dit brusebad.

Dette er irriterende – både fordi det ser grimt ud, men også fordi at det kræver knofedt og ofte kemikalier til at fjerne disse kalkaflejringer.

Der er dog andre problemer med for meget kalk i vores vand. Vandrør, vaskemaskiner, opvaskemaskiner og selv kaffemaskinen kan blive ”forkalket”. Det forringer levetiden, noget som koster penge i de lange løb.

Flere steder i landet er vandforsyningerne begyndt at blødgøre vandet for at spare på reparationer på forsyningsnettet. Men også for at forbrugernes husholdningsapparater kan holde længere, som betyder mindre belastning for miljøet.

Hvis du er i tvivl om, dit vand er hårdt, kan du selv måle efter med en lille billig måler som denne. Jeg bruger den selv.

Brusehoved med kalkfilter

Hvad enten dit vand er super hårdt (indeholder for meget kalk) eller blot lidt kalk, så er det en god idé at filtrere dit vand. I det mindste det vand du drikker. Men også det vand du tager bad i.

kalkfilter-brusefilter-iconic

Hver gang du tager et brusebad, så efterlades hårde mineraler (og andre giftstoffer) i huden og håret. Det giver tør hud og et glansløst hår. Og for nogle kan det endda give eksem, skæl og andre ubehag.

Viste du fx, at hver gang du tager et varmt brusebad, så frigives der flygtige giftstoffer fra vandet, som du indånder. Det er forbavsende nok mere giftigt at tage et varmt brusebad end at tage et koldt brusebad.

Vandet der kommer ud af hanerne indeholder ofte bakterier, vira, parasitter, sediment, rustpartikler, rester af klor og kalksten.

Blødt vand giver Blødt hår

Jeg har i mange år renset mit drikkevand med et destillationsapparat. Og fandt ud af, at vandet faktisk er fuld af giftstoffer, tungmetaller og hårde uorganiske mineraler, som ikke just er sunde for os.

kalkfilter-brusefilter-winarrow

Alligevel havde jeg aldrig sådan rigtig tænkt over, at det jo er det samme vand, jeg gik og badede mig i hver evig eneste dag.

Da tiøren endelig faldt, fik jeg hurtigt bestilt et brusehoved med et indbygget vandfilter. Det var ikke en gang en af de helt smarte filtre. Blot et af de simple kalkfiltre til bruseren.

Alligevel oplevede jeg en kæmpe forskel. Jeg kunne næsten ikke fatte det. Min evindelige tørre hud og skæl fra hovedbunden blev mærkbart bedre efter ganske få dage. Og jeg som troede, at det blot var mig, der altid havde haft super tør hud.

Vandfilter til bruseren – min erfaring

Anyway, herunder vil jeg fortælle kort om, de forskellige brusefiltre jeg selv har testet gennem tiden. Så hvis du tænker på at investere i et vandfilter til din bruser, kan du læse om mine erfaringer her.

Der findes mange typer af filtre. Jeg har prøvet nogle af dem – ikke alle. Nogle er mere avancerede og dyrere. Andre mere simple.

Du kan selvfølgelig godt vælge de helt billige modeller, men du får for det meste, hvad du betaler for.

Et par ting du skal huske på:

  1. Hvad filtret kan fjerne af uønskede stoffer i vandet
  2. Kvalitet/holdbarhed
  3. Pris på filterpatronerne
  4. Hvor tit de skal udskiftes.

Jeg vil her give dig min erfaring med tre forskellige filtre.

Filter nr. 1 – Alb

Min favorit er det tyskproducerede Alb brusefilter med udskiftelige patroner. Hver patron holder i ca. 4-6 måneder.

Alb-Kalkfilter-Bruser

Er I flere der tager brusebad hver dag, så vil det forkorte levetiden på filterpatronen. Når vandet ikke længere renses ordentligt, kan du nærmest mærke og lugte det. Heldigvis kan du købe nye patroner, der let udskiftes.

Tjek prisen her: https://amzn.to/2zEu00g

Filter nr. 2 – Ionic

Et noget billigere kalkfilter til bruseren, hvor selve filtreringen sker i brusehovedet. Ganske fin effekt og man kan købe de forskellige filterkugler løst, så du kan udskifte dem, når vandet ikke længere renses ordentligt.

Tjek prisen her: https://amzn.to/3etPJa1

Filter nr. 3 – WinArrow

Et andet godt filter er Winarrow, der fjerner klor, kalk og andet skidt. Filtreringen indeholder desuden små pakninger med C-vitamin, som gør vandet blødt og lækkert. Udskiftelige filtre kan købes, når filtreringen har mistet sin effekt.

Tjek prisen her: https://amzn.to/3evFbaa